SalesForce – найбільша у світі CRM для автоматизації продажу, маркетингу та інших бізнес-процесів. Ця CRM активно використовується у США у сферах фінансів та охорони здоров'я. Зараз Salesforce знаходиться на вершині зростання і кількість вакансій для SalesForce Developer постійно зростає.

ПРОГРАМА КУРСУ

Частина 1. Salesforce admin

У цій частині студент вивчає основи платформи Salesforce, створює першу програму та необхідні для нього сутності.

Налаштовує автоматичні процеси та знайомиться з рівнями доступу до даних.

Діаграма БД

На першому завданні необхідно намалювати діаграму майбутньої програми. Об'єкти, поля, зв'язки. За рахунок яких полів утворюються зв'язки, де треба створювати поле, щоб утворився правильний зв'язок

Створення програми, інтерфейс

На першому етапі адміністрування необхідно створити об'єкти, які були продумані на першому завданні. Вивести їх на інтерфейс та привести у зручний для перегляду вигляд.

Типи записів

Record Type — це поле, що вказує на тип запису. Від цього поля може залежати відображення інших полів, їхня обов'язковість або можливість редагувати. Записи того самого об'єкта, що мають різні рекорд типи можуть відрізнятися і мати різний функціонал.

Access levels

Тут студент вивчає рівні доступу (доступ до об'єкта, доступ до певних записів, доступ до певних полів), види доступу - створення, редагування, видалення.

Process automation

Розсилка повідомлень чи додавання застарілих записів до архіву — ні для кого не секрет, що такі речі давно робляться автоматично, головне один раз правильно налаштувати автоматичний процес.

Частина 2. Salesforce developer

У цій частині студент вивчає Apex, особливості розробки під Classic (Visualforce) і Lightning інтерфейси. Вчиться писати Secure code і наприкінці створює managed package із готовим додатком.

Visualforce

Вивчаємо можливості стандартних інструментів visualforce-page, знайомимося з мовою Apex на прикладі Apex-контролера, коли результат виконання коду можна відразу побачити на сторінці.

SOQL/SOSL

Знайомство з мовами SOQL та SOSL, написання складних запитів на пошук записів.

Lightning

Створення лайтнінг компонентів, використання готових інструментів разом із звичайним HTML, взаємодія з Apex-контролером, робота над ізольованістю компонентів, щоб їх можна було використовувати повторно.

Secure code. Exeptions. Custom labels

Кінцевий користувач не повинен бачити нічого зайвого. Він не повинен бачити страшний текст ексепшена або сторінку, що взагалі зламалася. Так само він у жодному разі не повинен побачити зайвих даних. Тому тут треба буде все перевірити та обробити. І заразом, у ході рефакторингу, треба виправити всі написи, які виникають у користувача на інтерфейсі. Щоб надалі їх можна було зменшити через адмінку.

Apex trigger

Тригери дозволяють виконувати дії до та після створення, редагування, видалення записів. Це може бути оновлення поточних записів (які створюються або редагуються) або обробка пов'язаних із ними записів. В цілому Apex-тригери можуть виконати майже всі дії, які дозволяє мова Apex.

Asynchronous Apex

Асинхронні процеси необхідні обробки великих обсягів даних, виконання складних алгоритмів, коли користувачеві необов'язково чекати завершення завдання.

Custom Metadata Types

Для виконання цього завдання потрібно буде повторно використовувати створені раніше компоненти, ще глибше вивчити можливості Apex і Lightning, і навчитися працювати з особливим видом метаданих.

Lightning, override standart actions

Стандартна форма створення запису який завжди має весь функціонал, який клієнту потрібен, тому треба створювати кастомну форму.

Packaging, Deployment

Фінальна задача, де студенту треба буде зібрати все, що вони зробили в окремий пакет, встановити/задеплоїти його на окремий орг, і переконатися, що все правильно працює.