В інтернеті є величезна кількість інформації для новачків Java — є й книги (включаючи безкоштовні), мільйони відео, десятки, а може сотні тисяч статей усіма мовами світу і так далі і так далі. Але серед всього цього розмаїття дуже складно вибрати те, що:

  1. Все ще актуально - більша частина інформації розрахована на застарілі версії софту і глядач/читач опиняється перед ситуацією, коли у нього просто немає потрібної кнопки. І що робити далі?
  2. Інформація сконцентрована, а не розбавлена водою для втрати часу.
  3. Правильно обраний обсяг інформації - вас не змушують вивчати області java, які вже сто років ніким практично не використовуються (типу AWT/Swing) і при цьому дають все, що треба (типу найпопулярніших реалізацій Collection framework). А для новачка (поки він не знає всього цього) ухвалити рішення про вибір навчального курсу практично неможливо.

Тому коли до нас на навчання приходили потенційні студенти і виявлялося, що їм не вистачає знань, ми були змушені їх відправляти читати книги, дивитися відео, які не повністю задовольняли всі наведені вище критерії.