Golang – мова загального призначення, якою можна створювати і високонавантажене ПЗ, і мікросервіси, і вирішувати інші завдання. Наш курс призначений для підготовки Junior Golang-розробників, які вміють працювати з найпопулярнішими хмарними сервісами.

Программа курса

1. CLI. В цьому блоці студенти зможуть засвоїти CLI (Command-line interface) за допомогою багатої внутрішньої бібліотеки Go, а також познайомляться як працювати з часом в Go. Дізнаються як писати юніт тести.

2. Чат-боти. В цьому блоці студенти зроблять декілька своїх чат-ботів. За підсумками блоку вони зрозуміють як краще організовувати свій код, як працювати з http.Client і також - як користуватися зовнішніми API.

3. REST. У цьому блоці студенти напишуть REST API для керування користувачами. Для його реалізації обрано один з найбільш використовуваних фреймворків Echo. Вимоги додаються з кожним завданням у блоці, тому погано організований код доведеться рефакторити. Також вони познайомляться з Docker. Окрім того в них буде можливість ознайомитися з SQL i також зрозуміти різницю між SQL та NoSQL базами даних (БД).

4. Advanced topics. Останній блок навчання включає знайомство з gRPC протоколом, який дуже часто використовується для побудови мікросервісної архітектури. Студентам прийдеться розділити свій проект з блоку REST і реалізувати спілкування з БД через gRPC.