Студент після закінчення курсу


Буде мати:

Практичні навички “геймдев-орієнтованого” С++ та знати особливості застосування цієї мови в геймдеві.


Буде вміти:

Самостійно створити і завершити простий проект в Unreal Engine.

Створювати власні актори та компоненти і використовувати їх для побудови геймпленої логіки гри.

Створювати примітивний ігровий штучний інтелект та прості UI елементи.


Буде знати:

Концептуальну різницю між блупрінтами та С++, знати що де краще використовувати, та як їх поєднувати для максимально ефективної розробки.

Повторить та підтягне знання лінійної алгебри, які мають практичне застосування при розробці ігор.


Цей курс розділений на 4 частини:

Частина 0. C++. Математичні вектори та 3D фігури.

Незважаючи на те, що це не розробка ігор безпосередньо, але це важливо під час їх створення. Фактично, C++ (хоча ви можете написати сценарій гри, наприклад, використовуючи C# та Unity, сама Unity все одно створена на C++), лінійна алгебра та фізика (хоча це досить складна тема, ми розберемо її поверхнево, а детальніше вже розглянемо пізніше) є основою всієї розробки гри. Тому вам доведеться створити крихітну бібліотеку C++ для роботи з основними геометричними фігурами.

Частина 1. UE. "Wreck It".

Знайомство із Unreal Engine. Ви познайомитеся з тим, як фізика (зіткнення, швидкість, імпульс) працює в UE, тому що, як ми вже згадували вище, це відправна точка в розробці гри. Крім того, ви познайомитеся з основними концепціями UE, такими як актор, рівень, ігровий режим і створення прототипів рівня.

Частина 2. UE. 3D платформер.

У цій частині ви працюватимете з деякими вже підготовленими активами та реалізованою логікою. Не турбуючись про створення вмісту та налаштування гри, ви матимете шанс почати працювати зі специфічним для UE C+. Ви реалізуєте деякі базові речі, наприклад рухомі об’єкти за допомогою коду або контрольних точок. Крім того, ви попрактикуєтеся читати Blueprints і переробляти їх логіку в C++, оскільки це досить поширена річ під час роботи з дизайнерами.

Частина 3. UE. Tower Offence.

У цій частині вам доведеться скористатися всіма знаннями та навичками, отриманими раніше, і створити хоча б просту, але повністю функціональну гру, де гравець зможе керувати танком і руйнувати ним вежі.

Крім того, як і в ІТ загалом, в індустрії розробки ігор англійська мова є основною, тому всі надані ресурси будуть англійською мовою. І хоча цей курс не присвячений вивченню англійської мови, ми очікуємо, що ви зможете самостійно інтерпретувати значення навчальних матеріалів, таким чином покращуючи свій словниковий запас технічних слів.