Курс C#/.Net призначений для тих, хто хоче отримати перспективну і високооплачувану роботу C# розробника. Завдання курсу будуються від найпростіших (виконуючи які ви навчитеся писати правильний і добре структурований код C#), до супер-затребуваних зараз на ринку WinForms і .Net Core. По завершенню курсу ви самі зможете вирішити, який напрямок для вас ближче - WinForms або .Net Core технологія.

Розділи курсу

Консольні програми

У даному розділі студент пройде шлях від створення найпростішої програми, до розуміння базових речей у програмуванні: умови, цикли, масиви, робота з консоллю, робота з файлами, парсинг рядкових виразів та багато іншого. Кожне завдання передбачає написання тестів, без яких не обійтися у створенні реальних додатків.

SQL

Поточний стан речей показує, що будь-яка програма, трохи складніша за “Калькулятор”, має свою базу даних, необхідну для зберігання даних. У цьому завданні студент розбереться як створювати бази даних, таблиці, напише базові SQL-запити.

Декомпозиція

У цю групу входять два завдання побудування діаграм предметних областей (UML). Саме вміння побудувати декомпозицію дозволяє програмісту уникнути проблем із купою безглуздо витрачених зусиль та мільйонів переробок при уточненні знань з предметної галузі. Також ці навички знімають проблему старту створення архітектури з нуля.

Asp.Net

У цьому розділі студент створить сайт для роботи з базою даних, створеною у попередньому розділі. Навчиться створювати сторінки для перегляду даних із БД, створення/редагування/видалення цих даних.

WPF (Winforms)

Незважаючи на солідний вік технологій для створення desktop-додатків під Windows, ці технології все ще можуть знадобитися розробнику, особливо в частині enterprise рішень. Також у завданні необхідно буде освоїти роботу з багатопоточністю, взаємодію з UI з кількох потоків, роботу з дисковою системою.

.Net Core 8

Флагманська і найактуальніша версія .Net, що активно розробляється фірмою Microsoft. У цьому розділі кілька завдань: студент дізнається як написати Telegram бота за допомогою С#, попрацює з апі сторонніх сайтів; напише власний backend для своєї програми “домашній облік фінансів”. Завдання передбачає вивчення Rest Api, EF Core, роботи з базою даних; напише сайт (фронтенд частина) за допомогою фреймворку ASP.NET Core Blazor для програми “домашній облік фінансів”